протеини

протеини

Какво са всъщност протеините?

Протеините са природно ценни макромолекули, които са смес от аминокиселини. Те имат важно значение за нормалния развой и дейност на човешкия организъм. Дори протеините имат служба на един от структурните полагащи компоненти на всички живи клетки. Службите , които изпълняват в организма , са утвърждаващи и особено многосъставни. Стартирайки от обичайните основни такива, имащи обвързаност с граденето на клетките, и довеждащи до създаването на натурални защити на организма и пренасянето на кислород до тъканите. Организмите ни имат способностите да генерализират някои от аминокиселините, играещи роля в пораждането на протеините, но още различни се налага да намираме от външни източници. Те биха била хранителните продукти, богати на протеини, или асортимента на протеинови хранителни добавки, налични в продажба.

В кои храни има големи количества протеини?

За да доставяме нужната ни дневна доза протеини, е полезно да сме наясно кои храни са обогатени с тази група вещества . Положителното е, че определените храни са много различни . В тази последователност, за да снабдите тялото си протеини, не е наложително да влизате в някакви силно стриктни режими. Необходимо е просто да държите сравнително балансирано хранене, което ще ви осигури потребните полезни витамини. Нека да видим кои храни е добре да съставя този тип балансирано хранене:

– телешко месо – освен истината, че е добро на вкус , телешкото месо носи на тялото солидни количества протеини. С една сочна телешка пържола в интерес на истината бихте могли да доставите на организма си приблизително 22 грама от тях.

– риба – рибата е допълнителен значителен източник на полезни витамини в човека . На чело по наличие на протеини е рибата-тон, последвана от аншоата и сьомгата.

– яйца – яйцата са много добър пример за закуска. Освен протеини, в тях има и огромно количество витамини А, D и Е, също и омега-3 мастни киселини. Яйцата ще удовлетворят чувството за глад и в същия момент ще ви захранят с достатъчна енергия за деня.

– боб и леща – бобът е измежду най-разпространените растителни извори на протеини, независимо дали ще се консумира в манджа или приготвен като салата. Основно количество на този вид частици има и в лещата, като прибавяне чрез нея бихте могли да се снабдите и с и желязо, магнезий и калий.

– ядки – честото яден на ядки е страхотен метод за получаване на протеини. Най-полезни сред тях в този смисъл са фъстъците и бадемите, които наистина подтискат глада .

протеини 1 Най-добрите
протеини

Протеинови хранителни добавки

Хранителните добавки са също така много полезен вариант за набавяне на потребните количества протеин на тялото . Те са истински от полза за ежедневно спортуващите лица, защото дават на организма потребната сила , за да издържи на постоянното спортуване . Прочетете основните разновидности протеини, които бихме могли да поемаме под формата на хранителни добавки:

– суроватъчен протеин – оказва се най-купуван между спортистите заради моменталното му разграждане и приемане от системата . Едновременно с това трудно бихме приели потребното количество от него чрез храните , без значително затормозяване своя стомах.

– казеин – наричан е още като млечен протеин. Той осигурява дългото получаване на някои аминокиселини, имащи значима функция в порастването и еволюцията на скелетната мускулатура.

– телешки протеин – също съдържа високи количества на аминокиселини, подхранващи скелетната мускулатура. Набавянето му покачва целокупната жизненост и бодрост на мускулите.

– яйчен протеин – неговото голямо предимство е възможността му да се абсорбира изцяло от човешкото тяло . Той осигурява активното отделяне на градивни вещества за мускулите.

– растителен протеин – все така ефективен за мускулатурата от тези с животински произход . Независимо от това той държи понижени нива на наситени мазнини, което е от значителна полза не само за собствената ни форма , но и за благополучието на сърцето.

протеини 2 Най-добрите
протеини

История на протеина

Преди спирането върху ефекта и ползите от протеините за човешкия организъм, ще разгледаме историята на тяхното откриване и извеждане като самостоятелни вещества . Френският химик Антоан Фуркроа е ученият , който ясно разграничава протеините от останалите познати органични елементи . Това става през отдавнашната 1789 година. След много проби, проведени през аналогичния отрязък време, Фуркроа класифицира албумина, фибрина и желатина като самостоятелни частици с животински генезис. След което науката обръща повече внимание на този вид елементи и започва намирането на по-съществена информация за тях. Понятието „протеин“ е прокарано първоначало през 1838 година от шведския химик Йонс Якоб Берцелиус. Посредством което той обобщава фибрина, албумина и други сходни частици . Берцелиус разкрива и тяхната служба като съставни за живите клетки частици . Мисията му по-нататък бива поета от още редица изследователи , които стъпка по стъпка разучават синтезирането и химичния сплав на протеините, както и още техни функции и роли в човешкия организъм.

протеини 3 Най-добрите
протеини

Протеините на Ready for life – качество и действие на конкурентни стойности

В каталога на Ready for life бихте могли да откриете редица протеини и протеинови продукти, елементи от редиците на световноизвестни и потвърдени магазини за хранителни добавки. Те не просто ще ви помогнат за страхотно поддържано тяло, но и ще ви са от полза за поддържане отлично здравословно състояние . Също така , при нас сте свободни да се спрете на тези протеини от класа на наистина изгодни ценови категории. Вижте най-атрактивните видове от раздела „Протеини“, събрани за вас :

1. Blade Sport Protein Concentrate – започваме с този първокачествен прахообразен продукт. Продуктът има състав 87% суроватъчен протеин и е страхотен за постоянно движещите се . Всяка консумация на Blade Sport Protein Concentrate дава на тялото ви 21 грама протеин. В добавка , хранителната добавка съдържа масивно количество л-глутамин и аминокиселини с разклонена верига. Както вероятно знаете , тази разновидност аминокиселини, разпространени под груповото съкращение BCAA, са реално ценни за всеки ежедневно активен индивид. По какъв начин да поемате протеиновия продукт? 1 цяла мерителна лъжичка се поставя в 200-250 мл вода или мляко. Подобна мярка принципно се пие преди и след натовареност , но за по-голям ефективност можете да добавите и още едно приемане всяка сутрин .

2. WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer – напълно естествен гейнър, служещ за устойчиво закрепване на мускулната тъкан . WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer има няколко вида протеин с максимален биологичен потенциал , стимулирайки голям анаболен ефект. Още и , заради на въглехидратите, изпълващи , протеинът е и наистина чудесен източник на енергия за човешкото тяло . Всяка доза от WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer се състои от 56 грама протеин и приблизително 230 грама въглехидрати, което го реализира като един от най-ефективните гейнъри разпространяващи се . Средно да се консумира ½ мярка сутрин ½ лъжица след тренировка .

3. Prozis Sport 100% Real Whey Protein – състоящ се от най-качествен суроватъчен концентрат с над 80% белтъчно съдържание . С изпълнен аминокиселинен профил и богат на BCAA, този вид протеин ще ви бъде от помощ да покачите мускулната си маса, последователно и да поддържате постигнатите мускули и след това . Prozis Sport 100% Real Whey Protein е разработен от редица самостоятелни лаборатории и има ред признания за качество. Освен това можете да потърсите в прекрасни вкусове, включително Шоколад и Бисквитки с крем. Наставляваме ви да се поема 1 лъжица 25 грама при ставане на гладно и 1 мярка след активност . За по-бързи резултати , може да сложите и допълнителен брой от протеиновия продукт преди тренировката или в периода на нощта.

4. Myprotein Impact Whey Protein Flavoured – първостепенен протеинов продукт, от колекцията на разпространена по целия сят компания за спортни хранителни добавки Myprotein. Дава на тялото по 82 грама протеин на всеки 100 грама сух продукт . Myprotein Impact Whey Protein Flavoured е с слабо съдържание на мазнини и лактоза, но пък е силен на калции и неповторими аминокиселини. Страхотен избор както за професионално трениращи , така и за всички , които просто искат да водят здравословен начин на живот . 25 грама от сместа се разбърква в 150-250 мл вода или мляко. Тази мяра препоръчително се взема до трийсет минути след натовареност , но ако не можете, можете да я приемате и във всеки друг миг.

5. Myprotein Vegan Blend Flavoured – отново предложение под името Myprotein, което пък е подготвено за вегетарианците и веганите. Myprotein Vegan Blend Flavoured е комбинация от грахов протеинов изолат, протеин от кафяв ориз и конопен протеин. Осигурява на човешкото тяло над 22 грама протеин на прием , както и цялостния състав от есенциални аминокиселини. Продуктът има страхотно действие върху растежа на мускулната маса и хода на асимилиране на необходимите хранителни вещества от системата . Една мерителна лъжичка от Myprotein Vegan Blend Flavoured се полага в 150-250 мл вода или сок, като е хубаво да се пият 2 или 3 такива дози всекидневно.

6. Battery Nutrition Whey Gold Isolate – съставен както за рутинно спортуващи, също така и за тези , които желаят да повишат дневния си прием на протеини. Battery Nutrition Whey Gold Isolate съдържа единствено и само висококачествен протеин изолат и хидролизат от най-сигурни източници. Всяко количество от 25 грама доставя на човешкото тяло 21 грама чист протеин. Дозата стимулира растежа на изчистената мускулна тъкан и поддържането на анаболните развития в тялото . Хубаво е всекидневно да се приемат по 2 дози – 1 сутрин и 1 след тренировка .

7. WIN Nutrition 100% Hi-Protein Standard – протеинова пудра, съставена от издържани протеини от пет групи източника – суроватка, мляко, пшеница, соя и яйца. Съдържа всички аминокиселини, потребни за лесното и полезно завишаване на активна мускулна маса. Още , протеиновият продукт се разпространява в отлични вкусове ванилия, шоколад и ягода и се разтваря веднага във вода. Подобно на предишния ни вариант , се поемат по 2 порции на ден – 1 сутрин и 1 след спорт .

8. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured – за финал презентираме едно протеиново предложение на английската марка за спортни добавки Myprotein. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured съставена от хидролизиран телешки протеин, получен от говеждо месо. Той забърза качественото и значимо ниво на мускулна маса, същевременно и по-доброто регенериране на тялото след интензивни натоварвания. Не съдържа лактоза, а процентите на захар и мазнини в състава са наистина нищожни. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured дава на тялото 22 грама телешки протеин и голям хоризонт от есенциални и неесенциални аминокиселини. Съветваме да бъде приеман по 1 доза сутрин и 1 доза след натоварване. За постигане на топ влияния, можете да приемете и още една доза от протеиновия продукт сред храненията .

Погледнете брошурата на Ready for life и закупете най-добрите протеинови продукти на много подходящи стойности, като не забравяте и нашите други продукти:
Л карнитин
протеини
суроватъчен протеин
хранителни добавки
myprotein
аминокиселини
креатин
трибулус
фет бърнър
bcaa

протеини 4 Най-добрите
протеини
протеини 5 Най-добрите
протеини
протеини 6 Най-добрите
протеини
протеини 7 Най-добрите
протеини
протеини 8 Най-добрите
протеини

Какво са всъщност протеините?
В кои храни има големи количества протеини?
Протеинови хранителни добавки
История на протеина
Протеините на Ready for life – качество и действие на конкурентни стойности

Write your comment Here