мезотерапия

мезотерапия

Мезотерапия – утрешният ден на медицината за красота

Тъй като най-вероятно сте се интересували какво всъщност е мезотерапията, незабавно ще ви уточним – мезотерапията е малка, но надеждна инжекция, която помага на всеки да се отърве от разнообразни неприятни състояния на кожата – като тръгнем от нейното стареене и захабяване, и стигнем до акне, целулит, формиране на „паласки“ и др. Така с малко думи може да бъде разказана тази уникална процедура, която е получила името мезотерапия, но какво действително всъщност е мезотерапията? Става дума за лека за човек процедура, при която на конкретна зона от кожата ни се добавят необходими субстанции. мезотерапията до голяма степен е възможно да се нарече бъдещето на медицината за красота, тъй като води до значително по-безспорни резултати в сравнение с близки техники на пазара. Чрез съчетанието от необходими субстанции, мезотерапията ще допринесе за изчистване на кожата, заедно с заличаване на всички неприятни белези и образувания по нея.

Мезотерапия – основни свойства и приспособления

Мезотерапията има много полезни свойства и приложения както за лицето, така и по отношение на всички области от нашите тела. Стартирайки от пълноценното освежаване на кожата и заличаване на фините бръчици и линии, и като се стигне до справянето с целулита и понижаването на натрупаните мазнини. В следващите редове ще разгледаме разделно всяко едно от основните приложения на мезотерапията, изваждайки акцент с особеностите ѝ, признаци и качества за всяка кожа. Това е всичко , нека започнем:

– мезотерапия: терапия, която ни прави млади – ефектът на мезотерапията като подмладяваща за кожата терапия често се свързва с киселината с хиалурон. Какво всъщност представлява тя? Какво е тя? Но какво реално е тя? Какво точно е тя? Но какво е хиалуроновата киселина Тя е абсолютно натурална/ органична съставна част, която се синтезира от човешкия организъм. Нейните големи достойнства са да отговаря за хидратацията на кожата, да гарантира еластичните ѝ способности и да забавя движението на овехтяването. С напредването на възрастта на човек обаче синтезът на киселината с хиалурон силно се редуцира и така е необходимо често да бъдат допълвани още и още количества от нея чрез разни активности. Подобна активност представлява точно мезотерапията. При мезотерапията / киселината с хиалурон се наслагва в проблемната кожна областсъчетано с другите благоприятни и необходими материали. И резултатите са изключителни. В резултат на мезотерапията се реализира цялостната рефенерация и освежаване на кожата, подновяване на нейните еластични способности и съживяване на добрия ѝ външен изглед. В случай че ако срещнете трудности с по-стара, твърда и повредена кожа по лицето, мезотерапията безспорно е чудесна и идеална опция за кожата на лицето ви.

– мезотерапия: акнеична кожа – когато мислим за нашите лица, акнето също е много редовно изникващ неприятен момент в днешни дни. Източник за това не представляват постоянно излизащите проблеми с пъпките по кожата, а и труднозаличимите белези, които личат дълго време. Ако пък желаете моментално и ефективно да премахнете досадните белези, то разпалено ви даваме препоръка да се насочите към способа на мезотерапията. Мезотерапията събира в себе си методи, предвидени най-вече за изглаждане на несъвършенствата и спасение от знаците, причинени от акне. Ала описаното по никакъв начин не е единственото полезно свойство на мезотерапията в споменатия аспект. Освен премахване на пречещите дири, мезотерапията обещава и уравновесяване на покритието и подобряване тена на кожата. В допълнение, мезотерапията е ефикасна и в ролята на качествена предпазна мярка срещу повторна акция на акне по лицевата кожа.

– мезотерапия: третиране на целулит – мезотерапията работи отлично и с борбата и премахването на целулит. При този проблем мезотерапията дава значително по-бързи и ефикасни постижения оприличени на обичано прилаганите козметични продукти, борещи се с целулита без оглед какъв вид и марка са те. Къде е началото на солидното водачество на мезотерапията, ставайки дума за проблеми с целулит? Изходът от този въпрос всъщност е твърдекатегоричен. За да махнем целулита е необходимо подходящите активни вещества да се просмучат колкото се може по-надълбоко в дермата на човешката кожа. Това просто няма как да стане посредством всички кремове против целулит, контролиращи своя ефект изцяло до нейния повърхностен слой, разбира се епидермиса. Тотално различен е ситуацията с мезотерапията. Всички полезни вещества, инжектирани по време на процедурата на мезотерапията, стигат колкото е необходимо в дълбочина в кожата, давайки максимално качествен изход спрям спасяване от целулита. Спирането на мезотерапията за заличаване на целулит без всякакво съмнение ще ви осигури отлични и трайни следствия в тази насока.

– мезотерапия: наслоени мазнини в области с проблеми – всички по-проблематични области при повечето жени са по-често откриваеми в обсега на корема, краката и задната част. Те загрозяват женските тела и често е почти невъзможно да се премахнат въпреки наличието на специални диети и тежки тренировки в спортната зала. Ако и вие сте така, то горещо ви напътстваме да се насочите към мезотерапията като метод за намаляване на неприятните мазнини и спадане на стойностите на кантара. Как действа тази мезотерапия, „програмимрана за“ топене на мазнините? При същата мезотерапия в областта с проблеми се инжектира съчетание от необходими вещества, можещи да ограничават мазнините. мезотерапията носи ефикасни и постоянни последствия в това направление. Тя не едва ще ограничи мазнините и усъвършенства здраве и излъчване на всяко тяло, но и ще съдейства за активиране процеса на метаболизъм и подобряване вашия тен в зоната. А и мезотерапията може да се прилага успешно и в комбинация с други решения за намаляване на теглото като всякакъв спорт, специални хранителни режими и т.н. Съчетанието от мезотерапия и идентични дейности ще гарантира още по-осезаема резултатност що се отнася до търсените резултати за вашето тяло.

– мезотерапия: лечение на стрии – стриите се смятат за значително задълбочен проблем, който изобщо не излиза на повърхността паралелно с периодите близо до бременеенето и появата на новороденото. Всъщност стрии се появяват освен при жени, уви, и при мъже от всякакви поколения. Какво са стриите? Те са резки, появили се заради миниатюрни кожни разриви, които е възможно да имат белезникав, лилаво-виолетов или светлорозов цвят. Областите от тялото, върху които редовно се откриват, са ръцете, гърдите, корема и бедрата. Да припомним, първопричините за образуване на стриите понякога не са свързани с износване на бебе или процеса на раждане. Тези следи се появяват и при рязка и голяма загуба на тегло, както и наличност на каквото и да е проблем с хормоните. Безспорен шанс за сбогуване със стриите е прилагането на мезотерапия. Наскоро действията по мезотерапия се подобриха много в това отношение. Вече мезотерапията е много по-работеща и ползотворна към намаляване и махане на стриите, обновяване излъчването на кожата и подсилване на защитата ѝ по натурален начин. Мезотерапията не само ще ви се притече на помощ да се спасите от стриите, но и ще ви гарантира, че проблемите няма да се появят пак прекалено скоро.

– мезотерапия: косопад при жени – мезотерапията работи и за благоприятно и ефикасно надвиване на грижи с загуба на коса. Тази процедура е идеална за ползване, без значение дали става въпрос за поддържана, изсушена или пък по-мазна коса. Как функционира реално мезотерапията на косата? При нея в простанството на скалпа се поставя комбинация от ценни субстанции, имащи свойството да усилват израстването на косата и да защитят градежа ѝ. Множество са видимите постижения след доверяването на метод по мезотерапия на косата. В първия момент, чрез помощта на мезотерапията се наблюдава цялостно подновяване на косата по отношение на нейния здравословен външен вид, обемност и здравина. Освен това мезотерапията благополучно активира заздравяването на косата и в същото време представлява адекватен щит срещу бялата коса.

– мезотерапия: неприятности с поява на петна – появите на петна се явяват пореден проблемен момент , когато говорим за нашите лица. Тези петна носят на лицето недобър и нездрав външен вид. Но ако не се вземат най-различни специални действия за битка с тях, силно вероятно е да се запазят задълго , но и да се разпространят още повече. Мезотерапията реално е сред най-доказаните и ефикасни методи за изчистване на пигментациите. При мезотерапията против изникване на петна се прилага микс от полезни вещества, имащи три основни свойства – побеляване на лицата, възпиране на оцветяванията и помощ чрез антиоксиданти. Избирането на процедура по мезотерапия позволява значително да се редуцират неприятните пигментации, в комбинация с това да се стопира появата на пресни пигментации. Освен това, чрез мезотерапията постигаме по-светъл и блестящ тен, който оказва позитивно последствие над външния ни вид и въздействие на лицето.

– мезотерапия: поява на купероза – преди да се запознаем механиката на мезотерапията в това отношение, ще разгледаме какво е купероза. Този проблем се счита за изменяне на съдовете на кръвта, в следствие на което върху лицето се образуват немалко зачервени петна. По-често тези кръгове водят със себе си усещане за горене, нужда от чесане и подобни гадни осезания. С какво средство мезотерапията може да е от полза ако се появи близък проблем? На първо място, трябва да сте запознати, че няма как с мезотерапията да се махне из основи болестта. Затова се изисква използването на специални процедури с лазери, за които е нужно да говорите с личния си лекар. Мезотерапията със сигурност ще ви окаже помощ значително да коригирате състоянието на лицата ви и да намалите колкото се може повече случващото се върху цялостното състояние, предизвикани от куперозата. Посредством мезотерапията кожата изсветлява, а проявленията на куперозата в проблемните периметър от лицето са почти незабележими. Има и още. Избирането на активността по мезотерапия носи и защитен ефект, защитавайки лицето ви от образуването на нова доза от грозните зачервени петънца.

– мезотерапия: поява на розацея – розацеята се нарича сходно специфично заболяване, появяващо се по-често при пациентки в зряла възраст. Знаем ли повече за това състояние? Истината е, че розацеята е продължително възпаление на нашите лица. При него се вижда пълно поруменяване на кожата, плюс появяване на увеличени кожни съдове, последвани от червеникави пъпки. Причините за образуването на розацеята може да са какви ли не – от дискомфорт със стомашната област до по-голяма или намалена ./ занижена активност на жлъчния мехур и т.н. Тук пак ефикасното действие на мезотерапията не се асоциира дотолкова с тотално излекуване на нашия проблем, а по-точно с възпиране на резултатите от проблема на човешкия външен вид. Практикуването на действие по мезотерапия е в помощ за махане на пъпки и червени кръговепо лицето, в допълнение с добиване на неговия здравословен и хармоничен външен вид.

– мезотерапия: болезненост и възпалителни процеси – както стана ясно в точката „Каква е историята на мезотерапията“, като действие мезотерапията отначало се е използвала за лекуване на различни болезнености и наранявания. Чак след това признават приложенията ѝ в естетическата медицина, които днес са с огромна популярност. По едно и също време при все това мезотерапията все още оползотворява регулярно за премахване на болка и възпаления. Реално тази практика всъщност става сред най-добрите и работещи действия в сферата на медицината . Мезотерапията извършва много добра работа при остри болки навсякъде, болки от хроничен тип, заедно с т.нар. постоянни болезнености, с твърде дълго продължение. Също така, мезотерапията е много полезна и по отношение ускореното и сполучливото регенериране от контузване от спорт, но за тази нейна сила ще ви обясним в следващия абзац.

– мезотерапия: излекуване на удари по време на спорт и болежки – напоследък мезотерапията има слава на още по-често ползвана и одобрявана дейност, щом говорим за всякакви спортни травми и разболявания. Истинската причина за развитието на нещата е логична. Ако направим сравнение с аналогични практики, които откриваме на свободния пазар, мезотерапията работи в посока на значително по-експедитивно и резултатно. Тя е подходяща за използване при общо взето всички от най-редовно случващите се в спорта неприятностни, сред тях са травми на връзките и ставите, хрущялните тъкани, сухожилията или всеки мускул. При процесите по мезотерапия, предназначени за лекуване на спортни травми, се оползотворява комбинация от специализирано подбрани полезни вещества. Много често споменатите полезни субстанции са снабдени с противовъзпалителни медикаменти, още за възстановяване на тъканите, различни фитопрепарати и витамини. Опция е мезотерапията да е в комплект с най-различни програми по физиотерапия, за да се повиши най-много полезният ефект за човека.

– мезотерапия: проблеми със ставите и костите – поредното действие на мезотерапията, свързващо се със сферата на консервативното лечение. Мезотерапията е уникално въздействие съсредоточено към спирането на болезненост, породени от костни и ставни заболявания. Като образце за подобни страдания ще дадем ревматоидния артрит, брахикардиите, остеопорозата и невралгичния ишиас. Най-голямо полезно въздействие мезотерапията поражда на онези от нас, живеещи с остеопороза. При слагането на мезотерапията за тази цел в човешкия организъм се вкарва смес от важни вещества като витамин Д, калций и др. Споменатите субстанции са обогатени със способността да възобновяват костния строеж и да работят като силно обезболяващо оръдие за всички. Мезотерапията значително ще смали дразнещите усещания, предизвикани от остеопорозата, и ще свърши своята работа за изправяне срещу болезненото състояние.

мезотерапия 1
мезотерапия

Най-честите въпроси за мезотерапията

Накрая обобщаваме и с популярни въпроси за мезотерапията, които по-често чуваме от всички клиенти. Чуденията засягат същината на цялата технология по мезотерапия, страничните ефекти и опасностите за нейното слагане , заедно със свойствата на съдържащите се в нея материали. Прочетете в сега събраната информация, която искате да знаете за мезотерапията.

мезотерапия 2
мезотерапия

Мезотерапия – съвети и препоръки

Приготвили сме практични съвети за времената, когато ще сте подложени на мезотерапия. Тези препоръки се отнасят до това кое е необходмо и какво не е нужно да се допуска по време и след мезотерапията, а също и с възможностите за по-голямо удължение на ефектите от процедурата. Предлагаме ви ключовите ни хрумвания към всички, избиращи мезотерапията:

– само при лекари специалисти – началният и най-вероятно най-важен съвет, който се отнася до мезотерапията, за който да сте стриктни. Мезотерапията е наложително да се върши само в медицинско заведение или клиники, специализирали в тази сфера. Не се подвеждайте от факта, че инжектирането се извършва много бързо и без проблеми. Спомнете си, че са важни здравето и красотата ви, и не бива да ги оставяте на съмнителни лица.

– повече знание – не се колебайте да питате и да искате още информация за техниката по мезотерапия, която сте избрали да бъде реализирана, и откриващите се в нея най-различни съставки. Колкото повече знаете всичко което ще се случи, най-добре. Хубаво ще е например да поискате информация що за продукти ще ви бъдат инжектирани. Поискайте да знаете дали субстанциите са взети специално от производителите или оторизирана фирма, също така какви са гаранциите за съставките им. Когато приложението по мезотерапия със сигурност се осъществява в тенденция с посочените модерни стандарти в сферата, специалистите, с които говорите, с удоволствие биха искали да отговорят максимално подробно на всеки ваш въпрос.

– не се залъгвайте по разходите за мезотерапията – ако все пак ви подхвърлят направа на мезотерапия на измамно ниска цена от пазарната, обмислете дали всичко си струва. Екипът ни ви съветваме да не правите никакви компромиси с качествената технология по мезотерапия, понеже това по-късно би могло да предизвика изникване на неподходящи и даже негативни реакции за кожата ви.

– тъкмо преди мезотерапията – знаем за конкретни вещества, за които е важно да не се взимат непосредствено преди осъществяването на практиката по мезотерапия. Казвайки „буквално“ в този момент искаме да кажем период от 24 часа по-рано от самата процедура. Какви точно са тези непрепоръчителнин за употреба неща? Като такива са аспирина и всякакви съдоразширяващо, заедно с всякакви алкохолни напитки. Има случаи, в които усвояването на гореспоменатите неща преди мезотерапия може да доведе до гадни резултати за здравния ви статус.

– директно след мезотерапията – след извършване на технологията по мезотерапия, също трябва да внимавате за неписаните правила и хубави съвети. За старт, часове след финала на мезотерапията не си слагайте грим. Изкъпването и също така измокрянето на третирания участък за пореден път не е никак добра идея. Другият ни съвет към вас е с валидност за повече време, и по-конкретно два дни и две нощи или пълни 48 часа след приключване на манипулацията по мезотерапия. Внимавайте в посоченото време да не лъжете с тренировки или прекалени натоварвания , които ще доведат до червени петна по лицето, а също така да не ходите на каквито и да е горещи процедури сауна, парна баня.

– осигурете си дълготрайни ефекти – както обяснихме, стигането до дълготрайни резултати от техниката по мезотерапия силно се влияе от вашите собствени ежедневни дейности и привички. Запазването на плюсовете на мезотерапията е крайно включено в воденето на специални диети, запазването на добро физическо състояние и задаължително придържането към здрав живот. За повече инфо по отношение на положителните идеи след завършването на техниката по мезотерапия, попитайте специалист по ваш избор.

мезотерапия 3
мезотерапия

Вярно ли, че манипулациите по мезотерапия са безболезнени?

Наистина, техниките по мезотерапия носят нулева болка за клиента. За да го разберете напълно , се замислете задълбочено какво в действителност се явява мезотерапията. Малка инжекция, чрез която в организма ви се вливат ефикасни и захранващи вещества за решаване на най-честите проблеми с кожата – от захабяване и провисване, до акнеична кожа, разлинчно пигментиране и поява на цветни петна. Така че всъщност няма място за притеснение. Техниката по мезотерапия въобще не не влияр на възникването на сериозна болка или гадни чувства. Единственото, което би могло да усетите, представлява краткотрайно бодване или парене на третираното място.

мезотерапия 4
мезотерапия

Каква е историята на мезотерапията

Преди да поговорим повече информация за действията и качества на мезотерапията, ще ви опознаем общо с първия момент на нейното първото излизане и разрастване. Като процедура мезотерапията е показана и демонстрирана премиерно през 1952 г. от Мишел Пистор, популярен в този период френски лекар. Вярно е, че натъкването на мезотерапията се случва ненадейно. При френския лекар е приет болен с астматичен пристъп , търсещ спешна лекарска интервенция. Тогава обаче медикът няма на разположение исканите инструменти. По тази причина лекарят преценява, че е нужно да мисли бързо, за да си даде малко време за мислене. Той взема потрошена спринцовка с четиримилиметрова игла и слага лекарството. Шокът за него е внушителен, щом астматикът не просто се подобрява, а също така и няма и спомен от пристъпа. Естествено, лекарят описва нововъведението си със своя колега Карно. Двамата заедно провеждат редица изследвания, след които се оформя новаторски терапевтични игли с дебелина 4 мм , които после се използват при всяка мезотерапия.

Трябва да минат над 30 години, преди мезотерапията изрично да бъде обявена за практика на традиционата медицина. Обявяването е официализиранот през 80-те години благодарение на Френската Медицинска Академия. В началото мезотерапията се използва основно за успокоение на болки от спорт или ревматоидни заболявания. След това практиката открива своето приложение и в естетичния сектор под формата на способ за лекуване на кожата, противопоставяне с оплешивяването, редуциране на целулита, намаляване на натрупаните мазнини в някои проблемни зони от тялото и т.н. Полезността на мезотерапията и добрите резултати, които технологията носи на всички нас, рязко разширяват популярността ѝ. Бързо известността излиза извън Франция и навлиза в редица държави в Европа. И стигам до днес, когато вече мезотерапията е масово използвана процедура за подновяване на кожата по света. Гарантираните изключителни успехи, липсите на всякаква болка и алергични реакции след извършване на дейността, правят мезотерапията неделимо съединена с еволюционното бъдеще на разкрасителната медицина.

мезотерапия 5
мезотерапия

Каква е ролята на хиалуронът в мезотерапията?

Както вече доказахме в текста, съвкупно с всички важни вещества и витамини, в мезотерапията се прилага и хиалуронова киселинна субстанция. Тази киселина се явява особено подходящ избор не единствено за мезотерапията, но и за всякакви други процедури в разкрасителната козметична индустрия. И има редица причини за това. За начало, хиалуроновата киселина е съвършено естествена субстанция, синтезираща се от всеки организъм в обичайни условия. Също така въпросната съдържа отлични свойства спрямо поддръжка на хидратирането на кожата, завишаване на нейната еластичност и бавене на процесите на старееене. Припомнете си принципните характеристики на хиалуроновата киселинна субстанция, които превръщат използването ѝ в мезотерапията толкова ефективно за всеки човек:

1. Не е опасна за никого – хиалуроновото вещество се счита за вещество, синтезираща се в нашето тяло. Това прави нейното инжектиране по време на мезотерапията категорично безобидно. Тя се усвоява много лесно от тялото и не води до никакви тежки състояния на алергии или нежелани последствия. А защо всъщност е необходимо за нас вливането на хиалурон чрез мезотерапия или други козметични манипулации? Уви, с остаряването процесът на образуване на хиалуроново вещество, за който прочетохте, силно се редуцира. По този начин действа отрицателно на вида, здравината и хидратацията на кожата. Получаването на повече хиалуронова киселинна субстанция чрез мезотерапията помага за запазване на младия вид на кожата и лечение на всякакви кожни неприятности.

2. Моментални и качествени резултати – поставянето на хиалуроновото вещество в мезотерапията и различните козметични практики резултира в моментални и ефективни последици за дадения човек що се отнася до положението на третираната кожа. Тези бързи и ефикасни последици се случват при разнообразни употреби на хиалуроновата киселинна субстанция в това отношение. Независимо дали се говори за пълноценно подновяване на кожата, по-доброто ѝ хидратиране или пък изличаване на неизбежните знаци на времето, хиалуроновата киселина ще ви бъде от голяма полза. Въпросните характеристики на хиалуроновата киселинна субстанция я правят толкова предпочитана и употребявана в манипулациите по мезотерапия. Бъдете убедени, че мезотерапията с хиалуронова киселинна субстанция ще ви достави търсените резултати и ще преобразува осезаемо изгледа на кожата ви.

3. Запазване на положителния ефект – поредното много полезно умение на хиалуроновата киселинна субстанция, правещо я да бъде безспорно удобна за мезотерапия и още различни козметични процедури. Позитивното действие на хиалуроновата киселинна субстанция по кожата на човека е валидна за достатъчно дълго време. Като този ефект в повечето случаи трае от половин до една година и дори повече. След финала на споменатото време, без никакъв проблем може да се извърши повторна манипулация по мезотерапия или всякаква процедура на козметиката с участие на хиалуроново вещество, за да се пази здравият и привлекателен вид на нашата кожа.

4. Бързо и светкавично прилагане – накрая, процесът по въвеждане на хиалуроновата киселинна субстанция в тялото е безспорно елементарен и също без болка за човек. Обикновено той се разпростира за максимум 15 минути. Дори и в случай че се има предвид мезотерапия, филъри за лице или други сесии с хиалуронова киселинна субстанция, не се наблюдават болезненост или гадно усещане за клиентите. Както научихте, единствено може да получите чувство за едва доловино боцване или чувство на затопляне на съответното място. Тези ефекти логично минават скоро след спирането на сесията.

В Vogue Clinic можете да бъдете напълно сигурни за качеството и сигурността на прилаганите техники по мезотерапия. Специалистите ни са притежатели на доказана квалификация и сериозна подготовка в този бранш, а изделията, които използваме за мезотерапията, са само на най-високо ниво. Доверете се на Vogue Clinic и ще добиете отлични резултати спрямо хубавия и качествен външен вид!

Мезотерапия – утрешният ден на медицината за красота
Мезотерапия – основни свойства и приспособления
Най-честите въпроси за мезотерапията
Мезотерапия – съвети и препоръки
Вярно ли, че манипулациите по мезотерапия са безболезнени?
Каква е историята на мезотерапията
Каква е ролята на хиалуронът в мезотерапията?